Wat is het verschil tussen direct barbecueën en indirect barbecueën

Bestel direct bij de online cateraar

OFFERTE AANVRAGEN

In deze blog gaan we verder in op het verschil tussen direct BBQ’en en indirect BBQ’en. Bij het barbecueën wordt er vaak gesproken over twee verschillende methodes van barbecueën, namelijk direct en indirect barbecueën.  De juiste methode is belangrijk voor de barbecuesmaak. Het komt bij de verschillende methodes er uiteindelijk op neer hoe de warmte bij het vlees terecht komt.

Directe BBQ methode

Zoals de naam al doet vermoeden gaat het bij deze methode erom dat het vlees direct in aanraking komt met de warmtebron. Dit staat gelijk aan het grillen van uw vlees. Deze methode is ideaal voor voedsel dat kort (<25min.) gebakken dient te worden. De bereidingstijd bij deze methode is vrij kort.  Draai het vlees gedurende het barbecueën tijdens de directe methode maar één keer om.  Voor een nog kortere bereidingstijd plaatst u de deksel op de barbecue.

Barbecueën met een gesloten deksel zorgt ook voor de heerlijke rooksmaak  aan het vlees. Het laatste is van toepassing als u gebruik maakt van briketten (houtskool). 

Indirecte BBQ methode

Bij de indirecte methode gaat het erom dat de warmtebron gelijkmatig wordt verdeeld over het de barbecueën voedsel.  Bij  het barbecueën met houtskool dient u de  houtskool aan de zijkanten van de barbecue te plaatsen, een lekbak in het midden te leggen en vervolgens de deksel op de barbecue te plaatsen. Het veelvuldig omdraaien van het vlees is niet nodig omdat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt. Zorg er echter wel voor dat er voldoende zuurstof binnenkomt, dit bereikt u door de ventilatieklep open te houden.

Indirect barbecueën is aan te bevelen voor vlees en groeten die snel vocht verliezen. Bijvoorbeeld vis, kip of braadvlees. Bij deze methode krijgt het voedsel de typische barbecuesmaak, ook wordt het vlees lekker knapperig. 

BBQ huren bij de cateraar

Als jij gaat huren bij een cateringbedrijf zul je 9 van de 10 keer een gas-bbq ontvangen. Een standaard grillrooster met gasfles in bruikleen (soms wordt er een kleine vergoeding gevraagd van tussen de €10 en €25). Let er op dat je de BBQ weer schoon aflevert of klaarzet als hij wordt opgehaald.

Plaats een reactie