Salades

Bestel direct bij de online cateraar

OFFERTE AANVRAGEN

Organiseer je een buffet of BBQ? Dan moeten daar zeker salades bij besteld worden. Dit type gerecht is onmisbaar en iedereen vindt het heerlijk. Lekker op een stukje stokbrood of naast een stuk vlees of vis. Er zijn tientallen verschillende soorten salades te bestellen. Om je een idee te geven hebben we hieronder een overzicht geplaatst van de meest populaire en gekozen smaken.

Verschillende soorten salades

Restaurants en cateraar maken hun combinaties vaak met een basis salade, aangevuld met eigen saus en groenten/fruit. Sommige cateringbedrijven werken ook met volledige eigengemaakte recepturen. Denk onder andere aan hapjes als:

Huzarensalade, zalmsalade, caprese salade, kipkerriesalade, waldorfsalade, tonijnsalade, surimisalade, garnalensalade, fruitsalade, rauwkostsalade, aardappelsalade, eiersalade, komkommersalade, wortelsalade, rijstsalade, koolsalade, Thaise salade, rundvleessalade, scharrelsalade, hollandse haring, pastasalade, carpaccio salade, salade serranoham, gerookte kip, vissalades, vleessalades en vegetarische salades.

Hoe kan ik een salade online bestellen?

Veel cateraars hebben tegenwoordig een online bestelmodule. Vergeet niet dat bij veel buffet standaard al een paar smaken salade worden bijgeleverd. Los bestellen kan natuurlijk ook altijd. Bepaal altijd eerst voor hoeveel mensen je wilt bestellen. Daarna zoek je een aantal smaken uit. Probeer voor een groep van bijvoorbeeld 20 personen altijd een stuk of 4 smaken te bestellen, dan heb je altijd genoeg en zit er voor iedereen wel iets lekkers bij. Je kunt je bestelling laten thuisbezorgen maar soms ook afhalen (bij slagers & traiteurs).


Hoeveel gram salade per persoon?

In de basis eet een gast tijdens een buffet of BBQ tussen de 500 en 600 gram aan eten. Het grootste aandeel daarvan is vlees of vis. Salades, brood en verschillende sausjes zorgen voor de rest. In dat geval heb je aan 150 gram salade per persoon voldoende. Wanneer je geen vlees of vis serveert, maar gewoon iets extra’s bij een lunch wilt opdienen, kun je uitgaan van 200 gram salade per gast.

Wat kost een salade per persoon?

De prijs voor een portie ligt tussen de €2,50 en €7,50 per persoon. Het is namelijk sterk afhankelijk van de smaak die je besteld en de grootte. Wanneer je namelijk voor 15 personen besteld zijn de kosten per persoon flink hoger dan bij een saladebuffet voor 50 personen. Dit heeft met de voorbereiding in de keuken te maken. Koks maken de schalen mooi op en zijn daar veel tijd aan kwijt.

Voor hoeveel personen moet ik bestellen?

Bij veel salade cateraars is er ten eerste een minimaal aantal personen. Voor bezorging is dat vaak 10 personen (als zijn er leveranciers die ook al leveren voor 6 tot 8 personen). Je kunt er gemiddeld van uitgaan dat je voor 90% van de mensen salade moet bestellen. Krijg je veel kinderen jonger dan 12 jaar te eten? Dan kan dat percentage nog wel wat naar beneden.