BBQ

Bestel direct bij de online cateraar

OFFERTE AANVRAGEN

Zodra de temperaturen flink oplopen, krijgt menigeen weer de nodige barbecue-kriebels! Een barbecue organiseren voor enkele mensen is doorgaans niet zo’n probleem voor de meeste mensen, maar wanneer er een BBQ in de planning staat voor meer dan 8 personen is er werk aan de winkel. Vooral de organisatie vooraf kan behoorlijk tijdrovend zijn. Want zeg nu zelf, een barbecue organiseren omvat meer dan online wat vlees kopen. Een barbecue bestellen ligt dan voor de hand; u ontneemt uzelf de nodige stress en kunt daarnaast zelf ook genieten van tijd en aandacht voor uw gasten. De barbecue cateraar neemt u al het werk uit handen, door het leveren van een totaal barbecue pakket.

Online barbecue bestellen

Geen stress rondom de organisatie van uw barbecue-party; wij regelen het voor u! Wat kunt u van de barbecue cateraar verwachten zoal? Wij verzorgen o.a. barbecue-vlees, vis en vegetarische BBQ specialiteit. Daarnaast natuurlijk verse salades, brood en sauzen. Daarbij houden wij altijd rekening met speciale wensen, zoals het bieden van een vegetarisch aanbod + allergieën en diëten. We regelen de barbecue zelf en kunnen daarnaast een totaal aanbod leveren van tafels, stoelen, glaswerk en heel veel meer. Geef de organisatie van uw barbecue-party uit handen; of u nu een grote of kleine barbecue wilt organiseren, binnen het cateringbedrijf kunt u zelf een selectie maken van de producten en/ of diensten die u wilt afnemen. Op de website treft u een uitgebreide selectie aan barbecue-producten aan.

BBQ catering aan huis in juli 2024

Je kunt kiezen voor een all-in arrangement of uitsluitend het vlees. Onze cateraar kan ook een BBQ inclusief gasfles meeleveren (met daarbij bestek, borden, glazen, drinken, tafels, stoelen en partytenten). Of je nu kiest voor een winter barbecue of zomer barbecue, je wilt dat het goed geregeld wordt. Door online een offerte aan te vragen krijg je snel inzicht in de tarieven. De cateraars waar wij mee werken zijn professioneel en zorgen dat elke catering opdracht een succes wordt. Hieronder kun je enkele veelgestelde vragen vinden:


Kunnen kinderen ook meedoen met de berbeque?

Kinderen vinden het heerlijk om buiten te eten. En barbecuen is natuurlijk helemaal een feest. Online zijn diverse recepten voor kinderen te vinden (kinderkeuken). Niet alleen zijn kinderen dol op deze lekkere hapjes, ze kunnen ze ook nog eens heel eenvoudig zelf maken. LET OP: plaats de barbecue altijd buiten het bereik van kinderen. Laat kinderen nooit alleen bij een brandende barbecue. Geschikte stukjes vlees voor kinderen zijn o.a. Kinderspies, Hamburger, Kipsate en Frikandel. Daarnaast vinden ze het lekker als er wat friet en stokbrood voor ze klaarstaat.

Is dit geschikt voor groepen?

Barbecueën voor een grote groep is nog nooit zo eenvoudig geworden. Met de barbecue pakketten van onze cateraar wordt alles netjes bezorgd aan huis of op de zaak (bedrijfsbarbecue). Standaard zet u zelf een “kok” achter de bbq(s) maar het is ook mogelijk om een barbecuechef in te huren. En wilt u totaal geen omkijken hebben of iedereen voldoende te drinken krijg is ook de mogelijkheid aanwezig om uw barbecuefeest totaal te verzorgen inclusief dranken. Wij gebruiken onze eigen recepten voor de bbq, zo snijden, marineren en steken we het barbecuevlees in onze eigen keuken, waardoor er een uniek overheerlijk vleesassortiment ontstaat.

Hoeveel BBQ vlees heb ik nodig per persoon?

Natuurlijk wil je niet het risico lopen dat er niet genoeg is voor iedereen. Reken per persoon (volwassene) 4 à 5 stukjes vlees en/of vis, 200 gram salade en ¼ (stok)brood. Vul deze basis aan met bijgerechten naar keuze en serveer diverse sausjes. Combineer de traditionele saté-, knoflook- en barbecuesaus met verrassende minder bekende sausjes of tapenades. Vergeet ook de kruidenboter niet. Ook het dessert kunt u op de barbecue bereiden, zoals een warm fruitpakketje met ijs.

Welke stukken vis en vlees zijn populair?

Als we het hebben over vlees dan kunnen we de volgende opsomming maken met populaire stukken BBQ-vlees: Houthakkersteak, Vinkenspies, Kipfilet, Mixed Grill spies, Varkenshaas, Satestokjes, Varkensshaslick, Spareribs, Hamburger, Worsten en de Speklap. Qua populaire vissoorten kun je denken aan o.a. Tilapiafilet, Zalmfilet, Visspies, Gambaspies en de Pangafilet.

Moet ik salades bestellen?

Bij de meeste BBQ cateraars koop je een totaal pakket. Daarin zitten ook salades en sauzen. Vaak kun je zelf een keuze maken uit verschillende smaken. Denk dan bijvoorbeeld aan een Rundvleessalade, Boerenaardappelsalade, Komkommer dille salade, Italiaanse pastasalade, Fruitsalade maar ook Zalmsalade, Salade niçoise en een Boeren aardappelsalade.

Uit welke stokbroden en sauzen kan ik kiezen?

Veel cateringbedrijven bieden naar de standaard curry, ketchup, mayonaise, frietsaus en satesaus ook nog extra speciale sauzen aan. Bijvoorbeeld knoflook, cocktailsaus, en barbecuesaus. Daarnaast leveren onze partners stokbrood mee. Soms gesneden, vaak ongesneden. Deze hoef je doorgaans niet zelf af te bakken. Kruidenboten en/of aioli wordt vaak meegeleverd.


6 bewaartips voor vlees en vis

 1. Zet het vlees direct na thuiskomst in de koelkast of diepvriezer. Wanneer het vlees dezelfde of de volgende dag wordt genuttigd kan het in de koelkast worden bewaard.
 2. Haal ingevroren vlees de avond tevoren uit de diepvries en laat het in de koelkast ontdooien.
 3. Houd het vlees zo lang mogelijk in de koelkast. Zo voorkomt u dat vlees, dat uiteindelijk niet opgaat, onnodig lang in de (warme) buitenlucht ligt.
 4. Leg het vlees nooit in de zon.
 5. Kip en varkensvlees dient u altijd helemaal gaar te eten!
 6. Leg bereid vlees nooit bij rauw vlees, gebruik hiervoor altijd schone schalen.

14 BBQ tips voor catering

 1. Steek de houtskool barbecue tijdig aan, tenminste 1 uur van tevoren.
 2. Leg een bergje houtskool in de barbecue. Daartussen plaatst u aanmaakblokjes, die u vervolgens aansteekt. Volg de aanwijzingen op de verpakking van de barbecue/houtskool/aanmaakblokjes. Wanneer de houtskool goed gloeit kan het over de barbecue verspreid worden.
 3. Wanneer de vlammen zijn gedoofd en de houtskool of briketten bijna grijs kleuren, heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen.
 4. Voeg tijdig nieuwe kolen toe, dan hoeft u de barbecue niet opnieuw aan te steken.
 5. Geef het vlees de tijd om bruin te worden; teveel om en om draaien is niet goed.
 6. Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken blijft het vlees sappiger.
 7. Gebruik een tang (dus geen vork) om het vlees op het rooster te leggen en om te keren. Hierdoor blijven de vleessappen in het vlees bewaard.
 8. Dep gemarineerd vlees goed droog met keukenpapier voordat je het roostert.
 9. Strooi van tevoren nooit zout op het vlees; er verschijnt vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt.
 10. Trek vlees, dat aan het rooster kleeft, niet los. Laat het even liggen, later gaat het vanzelf los.
 11. Op een houtskoolbarbecue moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste geroosterd worden. Ga uit van onderstaande volgorde en let goed op de kleur:
  • 1e rundvlees (biefstuk) rood/rose
  • 2e kalfs- en lamsvlees, spiesen rose/gaar
  • 3e varkensvlees en papilottes helemaal gaar
  • 4e voorgegaarde producten zoals: worstjes, spareribs, kipproducten, kebabs.
 12. Bij een barbecue met verstelbaar rooster kunt u de temperatuur regelen door het rooster hoger of lager te plaatsen. Voorgegaard vlees kan dichter bij het vuur dan rauw vlees. Immers, rauw vlees heeft langer nodig om gaar te worden.
 13. Werkt u met een elektrische barbecue, leg dan het snoer stevig vast op de grond en pas op met regen.
 14. Voor de gasbarbecue geldt dat de gasfles rechtop naast de barbecue moet worden geplaatst.