Hapjesbuffet

Bestel direct bij de online cateraar

OFFERTE AANVRAGEN

Wanneer je een feestje gaat vieren moet je veel regelen. Van een locatie tot muziek en van eten tot decoratie. Wat is het dan handig dat er cateraars zijn die een hapjesbuffet kunnen leveren. Verras je gasten met een heerlijk afwisselend tapas buffet. Het is geen standaard koud en warm buffet maar een afwisselend lopend buffet met losse hapjes.

Wat is een hapjesbuffet?

Misschien ken je het wel; grote schalen met salade en verschillende warmhoudbakken (Chafing dish) met verschillende gerechten. Dat zijn de standaard traditionele catering-opstellingen. Tegenwoordig mag alles wat informeler en kiezen mensen er steeds vaker voor een compleet hapjes-assortiment aan te bieden aan hun gasten. Geen losse voorgerechten en hoofdgerechten, maar alles in 1 keer opgediend.

Hoe kan je hapjes online bestellen?

Geef je een feestje? Dan moet je eerst een plan maken om het budget en de grootte van het buffet te bepalen. Stel dat je een assortiment wil samenstellen voor €20 per persoon, en je krijgt 50 gasten, dan kan de cateraar voor €1000 een hapjesbuffet samenstellen en leveren. Bij veel cateraars kun je dan kiezen uit een lijst met mogelijkheden. Bijvoorbeeld; er is een voorselectie gemaakt van 15 hapjes uit een totaallijst van 30 gerechtjes. Wil je nog dingen wijzigen dan is dat altijd mogelijk.

Wat kost een hapjesbuffet per persoon?

De kosten per persoon kunnen flink uiteenlopen. Je hebt goedkope hapjes voor €10 per persoon, een uitgebreid assortiment voor €15 p.p en luxe variatie hapjesschalen voor €20 per gast. Een cateraar kan vaak alles maken wat je wilt, maar let op dat maatwerk catering vaak extra duur is.

Kan ik een buffet met hapjes overal laten bezorgen?

Er zijn twee mogelijkheden: de eerste is een hapjesbuffet in een restaurant. In dat geval komen alle gasten naar het restaurant. Zij verzorgen dan alles, ook de drankjes, aankleding en achtergrondmuziek. De tweede optie is bezorgen op locatie. Dat kan zijn bij je thuis, of op een externe locatie. Let erop dat je voldoende ruimte hebt om alle schalen met hapjes neer te zetten. Soms kan je ook kiezen voor bediening (deze brengt dan de snacks op losse schalen langs bij de gasten).

Wat zit er zoal op een hapjesschaal?

Om je een idee te geven wat je kunt verwachten bij dit type buffet hebben we hier een korte lijst samengesteld: Mini kip spiesjes, broodje kip kerrie, gehaktbroodje, kaasbroodje, gehaktballetjes, hot wings, spareribs, gevulde eieren, rundvleessalade, kleine stamppotten, paté, worst assortiment, oriëntaals eten, ham met meloen, rookvlees, brunchsalade, Katenspek met ananas, hamrolletjes, Zeeuws spek, Boterhamworst met augurk, olijvenspiesjes, Kaas met olijf, dadels met spek, kaaspuntjes en gevulde wraps.

Is dit te vergelijken met borrelhapjes of een snackbox?

Nee. Bittergarnituur of borrelhapjes zijn vaak meer basis snacks om te serveren tijdens een borrel of feestje (ham/mon chou, kalkoenfiletspies, komkommer/roomkaas/zalm, stokbrood forel, stokbrood brie, quiche, kaas/peppadew.). Dat is niet vergelijkbaar met een complete maaltijd. Het doel van dit type buffet is juist om met losse hapjes toch een bijna volledige maaltijd te serveren.