Lopend buffet

Bestel direct bij de online cateraar

OFFERTE AANVRAGEN

Iedereen die wel eens een feestje heeft georganiseerd of op een trouwerij is geweest kent het vast wel; het lopende buffet. Nee, de maaltijden lopen niet letterlijk rond. Jij als gast loopt langs de verschillende gerechten en kunt zelf kiezen wat je pakt. Als je een jubileum wilt vieren, een verjaardag op de planning hebt staan, of je vrienden of familie wilt verrassen met een gezellige avond is dit type buffet zeer geschikt. Op deze pagina vind je alle informatie over walking diners en alles wat daarbij komt kijken.

Wat is een lopend buffet?

Alle gerechten worden opgediend in grote warmhoudbakken en schalen en neergezet op grote tafel. Als gast pak je zelf een bord en bestek. Vervolgens loop je vaak eerst langs het koude buffet. Dit is vaak het voorgerecht. Daarna komt men bij het warme buffet, ook wel de hoofdgerechten. Soms wordt dit ook gelijktijdig geserveerd. Gasten kunnen al wandelend eten of gezellig met andere gasten aan een tafel gaan zitten of zich voegen bij een sta-tafel.

Wat is een walking diner?

Een walking diner verschilt iets met het lopende buffet. Het grote verschil is namelijk dat alle gerechten op losse bordjes worden uitgedeeld. Je hebt dus niet zelf de mogelijkheid om langs schalen te lopen. De bediening serveert gang voor gang de gerechtjes uit. Vaak porties die te vergelijken zijn met tapas. Je hebt iets minder keuze, maar de kwaliteit is wel heel goed.

Luxe all inclusive buffet bestellen

Als klant heb je de keuze om uitsluitend het eten af te nemen, of te kiezen voor een compleet buffet. In dat geval zal de cateraar alles voor zijn rekening nemen. Zo zal de catering zorgen voor borden, bestel en glaswerk. Tevens verzorgen ze de drankjes en de afwas van alle vuile vaat. Zo’n all-inclusive catering is vooral handig als je zelf onbezorgd wil genieten van je feestje.


Wat zijn de kosten per persoon?

Een lopend buffet kost gemiddeld €20 per persoon. Er zijn natuurlijk heel veel factoren die van invloed zijn op de prijs. Een walkin diner kost gemiddeld €25 per persoon. Kies je voor veel of luxere gerechten, dan zal de prijs toenemen. Ook het aantal gasten is van invloed op de prijs. Grotere groepen zijn vaak in verhouding goedkoper dan kleinere gezelschappen. Er wordt vaak gewerkt met een minimaal aantal van 10 personen.

Welke soorten lopende buffetten zijn er?

In de basis onderscheiden we het koude, warme en ijsbuffet. Binnen deze categorieën is er veel te kiezen op het gebied van smaak. Zo kun je kiezen voor stamppotten, Italiaans, Spaans, Duits, Hollands of Grieks. Ook Amerikaanse, Chinese en oosterse buffetten behoren tot de mogelijkheden. Jij bent als klant volledig vrij in het samenstellen van de gerechten.