Chinees Buffet

Bestel direct bij de online cateraar

OFFERTE AANVRAGEN

Voor iedereen die van de Oosterse keuken houdt is er het Chinese buffet. Dit type buffet is geliefd bij menig Nederlander. Smullen van heerlijke Aziatische gerechten die je normaal bij de lokale chinees kunt bestellen. Soms ook Japanse en Indonesische invloeden. Op deze pagina lees je alle informatie over deze Chinese catering. Onder andere over prijzen, beschikbaarheid, bezorging en het samenstellen van de maaltijden voor je gasten. Bestellen kan eenvoudig en snel via internet.

Hoe werkt het Chinese buffet?

Het gaat vaak om een lopend buffet. Verschillende Chinese gerechten worden dan bereidt en geserveerd in bakken en schalen. Elke gast pakt wat hij/zij lekker vindt. Vaak is er een tomatensoep of groentesoep waarmee het buffet wordt geopend (inclusief stokbrood en kruidenboter) en allerlei salades. Vervolgens komen er verschillende Oosterse hoofdgerechten op de tafels te staan. Deze catering kan aan huis worden bezorgd of op de locatie waar een verjaard of jubileum feest wordt gevierd. Zie ook de mogelijkheden voor een Oostenrijks buffet en Duitse specialiteiten.

Welke Chinese maaltijden worden bezorgd?

Iedereen heef wel een beeld bij Indonesische, Japanse of Chinese gerechten. In buffetvorm kun jij ze zelf samenstellen. Op basis van het budget en het aantal personen geeft de cateraar aan uit welk assortiment gekozen kan worden, en hoeveel verschillende gerechtjes en hapjes er geselecteerd kunnen worden. Om je een idee te geven hebben we hieronder een lijst opgesomd met een aantal populaire (Kantonese & Peking) gerechten:

  • Nasi Goreng, Bami Goreng, Tjap Tjoy, Foe yong hai, Babi Pangang, Koeloeyuk, Krupuk Udang, Atjar Tjampur, Sambal Badjak, Serundeng, Sate Ajam, Mini Loempia’s, Cassave Kroepoek, Gebakken Siu Mai, Mihoen, Daging Roedjak en Koe Loe Yuk. In het Nederlands vertaald is dat onder andere gebakken rijst, brede stengelmie, mix van groenten, roergebakken ei, zoete saus, gemarineerd varkensvlees, gefrituurde kiphaasjes, gefrituurde garnalen en rauwkostsalade.

Wat kost een chinees buffet bezorgen?

In de basis kost Oosterse catering zo’n €15 per persoon. Afhankelijk van uw budget kunt u natuurlijk ook kiezen voor luxe gerechten. Er zijn al cateraars die scherpe tarieven hanteren en u een buffet bezorgen voor €12,50 p.p. Natuurlijk speelt ook het aantal personen een rol in de prijs. Er wordt gewerkt met minimaal 8 tot 10 personen voor gratis bezorging op locatie.

Wat is een rijsttafel?

Iedereen heeft wel eens gehoord van een Indonesische rijsttafel, Chinese rijsttafel of Oosterse rijsttafel. Dit is een samengesteld menu met verschillende gerechten die goed op elkaar aansluiten. Een complete maaltijd dus. Doorgaans niet bezorgd in warmhoudbakken maar in losse bakken die ook gebruikt worden voor afhaal. Het eten kan dus wellicht hetzelfde zijn, maar de warme bezorging en de presentatie niet.