Dessert

Bestel direct bij de online cateraar

OFFERTE AANVRAGEN

Na een heerlijke maaltijd is het tijd voor een nagerecht. Tenminste, daar kiezen veel mensen voor. Een lekkere ijstaart, pudding of compleet dessertbuffet. Het is de perfecte afsluiter voor een jubileum, verjaardag of ander feestje. Er is veel te kiezen wat betreft toetjes. Bij de cateraar kun je daarom zelf een volledig nagerechten-buffet samenstellen. Dit buffet kan ook op locatie worden bezorgd (uiteraard niet warm, maar heerlijk gekoeld). Op deze pagina lees je alles over de verschillende mogelijkheden en de prijzen. Verder op onze website kun je ook veel info vinden over een koud buffet of juist een buffet met warme gerechten.

Wat is een IJsbuffet?

Een dessertbuffet is een nagerecht assortiment dat als lopend buffet wordt opgesteld. Op een aantal tafels worden schalen met ijs, fruit, puddingen, sauzen en slagroom geserveerd. Elke gast kan door middels van een bordje met bestek zelf kiezen wat hij/zij wil nuttigen. Sommigen mensen zullen nog vol zitten van het koud-warm buffet en het toetje overslaan. Anderen zullen heerlijk smullen van de zoete en ijskoude gerechtjes.

Welke nagerechten zijn er?

Wat betreft nagerechten is er veel te kiezen. Vooral de Italiaanse keuken staat bekend om zijn vele verschillende soorten ijs en pudding. Verder kunnen Hollanders er natuurlijk ook wat van. Heerlijk stroopwafel ijs bijvoorbeeld. Om je een idee te geven wat je kunt verwachten bij een dessertbuffet hebben we hieronder een opsomming geplaatst met verschillende toetjes:

  • Tiramisu, cheesecake, aardbeienbavarois, creme brulee, chocoladesaus, appeltaartje, vers fruit, slagroom, vanille-ijs, aardbeien-ijs, yoghurt-ijs, chocolade-ijs, bananenijs, hangop, desserttaarten, chocolademousse, soesjes, ijscoupes, panna cotta, cantuccinikoekjes, noten, kaas en patés, petit fours, ijs-longeurs, sinaasappelpuntjes, pecan pie, crêpes, profiterol, poffertjes en pannenkoeken.

Hoe kan ik ijs laten bezorgen?

Het bezorgen van een dessertbuffet gaat op dezelfde manier als de regulier catering bezorgingen. Wel gebruiken veel cateraars een gekoelde wagen of gekoelde bakken en materialen om de nagerechten in te vervoeren. Het is belangrijk om de levertijden goed in te plannen om teleurstelling te voorkomen. Zodra het ijs wordt bezorgd dient er eigenlijk wel snel over gegaan te worden op het nuttigen ervan.

Wat kost een ijsbuffet?

De gemiddelde prijs voor een standaard nagerechtenbuffet inclusief dessertsausjes ligt tussen de €5 en €7 per persoon. Voor luxe toetjes en echte uitgebreide creaties wordt doorgaans zo’n €10-12 per persoon betaald. U bepaalt als klant zelf wat het budget is.

Kan ik ook bruidstaarten online bestellen?

Bij veel dessert cateraars is het ook mogelijk om luxe ijstaarten te bestellen. Wanneer u catering voor een bruiloft besteld is het aan te raden om telefonisch even contact op te nemen met de leverancier om de opties te bespreken. Er geldt vaak een minimum aantal personen van 20+ voor een bruidstaart.

Kan ik ook een ijskar of ijsbar huren?

Ja, het is mogelijk om via internet een ijskar te bestellen (soms zelfs met personeel). Je biedt de gasten dan geen lopend buffet aan maar een ijsconcept. De gasten lopen zelf naar de ijsbar toe om een nagerecht te pakken of te scheppen. Vaak liggen er ijshoorntjes klaar (koekjes) waar bolletjes met verschillende smaken opgeschept kunnen worden.