Koud Buffet

Bestel direct bij de online cateraar

OFFERTE AANVRAGEN

Heb je wat te vieren? Dan hoort daar zeker ook een koud buffet bij. Iedereen wil tijdens een feestje lekker kunnen eten natuurlijk. Zowel gezonde hapjes als lekkere snacks. Je kunt dan kiezen uit heel veel verschillende soorten buffetten. Elk buffet bestaat eigenlijk uit drie onderdelen. Een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht gedeelte. Het koude buffet wordt vaak gezien als de starter. Op deze pagina lees je meer informatie over dit type buffet.

Wat is een koud buffet?

De definitie van het koude buffet is: een assortiment van verschillende soorten koude hapjes, opgediend op schalen en/of middels een lopend buffet. Het zijn doorgaans wat kleinere gekoelde hapjes die je zelf pakt en op je bord legt. Je kiest zelf wat je lekker vindt uit een groote variatie aan hapjes en smaken.

Het koude buffet bestellen of bezorgen

In een restaurant kun je vaak kiezen uit verschillende soorten koud-warm buffetten. Vaak neemt met een land als basis. Denk dan o.a. aan Hollands, Italiaans, Spaanse of Duits. Op basis van je voorkeur kies je dan uit een assortiment gekoelde snacks. Je budget, als mede het aantal personen, bepaalt hoeveel keuzes je kunt maken. Hoe meer mensen, hoe meer variatie. Hoe meer budget, hoe meer keuzes. Natuurlijk kan de cateraar die buffet thuisbezorgen. Koud-buffet catering is de laatste jaren steeds populairder geworden. Er zijn steeds meer mensen die uitsluitend online een koud buffet bestellen (en zelf bijvoorbeeld zorgen voor de warme hap of BBQ).

Wat zijn de kosten per persoon?

Je vraagt je vast af; hoe duur is een koud buffet? De prijs per persoon wisselt doorgaans tussen de €10 en €30. Het aantal verschillende hapjes bepaalt vaak de prijs. Natuurlijk kan met ook kiezen voor een luxe buffet. Logischerwijs neemt de prijs per persoon dan ook flink toe. Je kunt het vaak zo lekker (en gek) maken zoals je zelf wilt. Je kunt extra korting krijgen door voor een grotere groep te bestellen.

Geldt er een minimum aantal personen?

Ja. Veel cateraars werken met een minimale groepsgrootte van 10 personen. Het is anders niet rendabel om de grote schalen voor het koude buffet te maken. Sommige catering bedrijven werken met een minimum van 8 personen. Er zijn ook restaurant die pas leveren / bezorgen vanaf 20 personen. Informeer hier vooraf naar om teleurstellingen te voorkomen.

Wat zit er bij een koud buffet?

Bij de koude catering kun je denken aan diverse salades, luxe broodjes, vis, fruit, koude groenten en brood met sauzen. We hebben een korte opsomming voor je gemaakt: rundvleessalade, zalmsalade en waldorfsalade, gebraden rosbief, rauwe ham met meloen, gerookte paling, gerookte zalmschotel, haring met uitjes, garnalenschotel, fruitsalade, rauwkostsalades, koude beenham, kippenrollade, makreel, kipsalade en stokbrood met kruidenboter. Elke cateraar hanteert een eigen assortiment. Op aanvraag is er veel mogelijk en bespreekbaar.

Wat komt er nog meer kijken bij koude catering?

In de basis heb je verder niet veel nodig. Natuurlijk borden, bestek en glazen. Normaal is dat bij catering niet ingegrepen, maar kun je dat los bijbestellen. Tijdens een koud buffet in een restaurant kun je daar natuurlijk wel kosteloos gebruik van maken. Let op goede koelmogelijkheden indien het buffet vroegtijdig wordt bezorgd.