Warm Buffet

Bestel direct bij de online cateraar

OFFERTE AANVRAGEN

Heb je wat te vieren? Een jubileum, verjaardag of trouwerij? Bij elke gelegenheid kan en mag een warm buffet niet ontbreken. Veel mensen hebben wel een zo’n heerlijk dinerbuffet gehad. Zowel kinderen als volwassenen smullen van de verschillende warme hapjes en gerechten. Maar wat is het nou precies? Hoe zit het met de kosten? Kan je het online bestellen? Op deze pagina vind je alle informatie over dit type buffet.

Wat is een warm buffet?

Het warme buffet bestaat uit een assortiment van verschillende verwarmde hapjes (ook bekend als hapjesbuffet) en gerechten. Het wordt geserveerd in warmhoudbakken (Chafing dish) en vaak als lopend buffet opgediend. Gasten pakken een bordje en lopen langs alle verwarmde schalen om te genieten van heel veel verschillende soorten producten en maaltijden. Dit type buffet is bij uitstek geschikt voor het hoofdgerecht. Aardappels, groenten, vlees, vis en heerlijke andere warme tapas bijvoorbeeld. Je hebt ook een mix met koude gerechten, ook wel bekend als een warm-koud buffet.

Online warme buffetten bestellen

Men kan online bij veel cateraars en catering bedrijven een warm buffet bestellen en samenstellen. Als basis wordt dan altijd het budget per persoon en het aantal personen genomen. De cateraar bepaalt dat uit hoeveel verschillende gerechten er gekozen kan worden (dus hoe uitgebreid het luxe warme buffet samengesteld kan worden). Ook moet je niet vergeten bestek, glazen en servies bij te bestellen. Soms is dit inclusief.

Wat zit bij een verwarmd buffet inbegrepen?

Zoals je hierboven als kunt lezen kan je heel veel verwachten. Denk bijvoorbeeld aan Hollandse gerechten (stamppotten), maar ook Italiaans, Spaans, Duits of mediterraans. Je kunt als klant een bepaalde stijl kiezen en de cateraar heeft daar dan allemaal verschillende warme gerechten bij. Je kunt onder andere denken aan de volgende warme tapas en hapjes:

Pasta, Lasagne, Penne met Zalm, Kip tandoori, Garnalen, Curry, kalfssukade, Snoekbaars, Ovenschotels, Risotto’s, Humus, Tzaziki, beenham, aardappelgratin, aardappelpuree, assortiment groenten, kipspiesen, schnitzel, spareribs, stamppotten, broden en dipsauzen.

Waar moet ik rekening mee houden bij catering aan huis?

Wanneer je warme catering laat bezorgen aan huis heb je voldoende ruimte nodig om alles neer te zetten. De verwarmde bakken nemen best wat ruimte in. Ook het servies en bestek moet ergens neergezet kunnen worden (laat staan de vuile vaat en het afval). Catering op locatie of in een restaurant kan dan ook uitkomst bieden. Zorg dat de cateraar op het juist moment bezorgd, dan hebben de gasten lekker heet eten.

Voor hoeveel personen is dit geschikt?

Vaak hanteren catering leveranciers een minimale groepsgrootte van 8 tot 10 personen. Veel warme catering bezorgers kunnen wel leveren tot groepen van 50 tot 100 man. Daarnaast zijn er grote landelijke cateraars die ook groepen tot wel 500 personen kunnen bedienen. Informeer vooraf naar het minimale bestelbedrag en de eventuele bezorgkosten.

Wat is de prijs van warme buffetten?

Qua kosten kun je echt alle kanten op. Er zijn al basis buffetten die je kunt bestellen voor €12,50 tot €15 per persoon. Deze zijn dan natuurlijk niet heel uitgebreid. De luxe warme buffetten kosten tussen de €22,50 en €27,50 per persoon. Je hebt dan dure stukken vlees en luxe stukken vis. Daarnaast kan de cateraars ook zorgen voor sfeervolle aankleding van de ruimte.