Springkussen huren

Bestel direct bij de online cateraar

OFFERTE AANVRAGEN

Het huren van een springkussen gaat tegenwoordig eenvoudig via internet. Er zijn veel verhuurders die hun aanbod met luchtkussens online hebben gezet in een webshop. Je kiest een opblaaskussen uit, voert je gegevens in en kiest een aflevermoment en bezorgadres (of afhaaltijdstip). Betalen kan eenvoudig via iDeal of middels een factuur. Steeds meer cateraars bieden ook mogelijkheden voor verhuur-artikelen. Cateringbedrijven spelen op die manier in op een landelijke trend. Tijdens feestjes, verjaardagen, (buurt) BBQ’s, trouwerijen en jubileum’s is het voor de kinderen een leuke afleiding en bezigheid.

Wat is een springkussen?

Een luchtkussen is een opblaasbaar speeltoestel dat in principe overal neergezet kan worden. Je hebt uitsluitend een blazer nodig (en stroomtoevoer 220 watt). Daarnaast heb je voldoende ruimte nodig om het opblaasbare-speeltoestel neer te zetten (neemt vaak wel minimaal 30 m2 ruimte in beslag). Er zijn veel verschillende soorten en maten te huur. Hieronder vind je enkele voorbeelden.

Welke soorten springkussens zijn er?

Er is van alles te huur. In de basis zijn de speeltoestellen vaak een huisje. Kinderen moeten hun schoenen uitdoen om vervolgens veilig het opblaashuisje binnen te treden. Dit kunnen vormen zijn als een kasteel, een glijbaan, een ballenbak of schuur. Daarnaast zijn er stormbanen en 6-kamp kussens. Dit zijn de meer langere opblaasbare artikelen waar wedstrijdjes op kunnen worden gehouden. Je kunt klimmen, duiken, door gaten heen springen of hem als trampoline gebruiken. Op basis van de hoeveelheid ruimte en de doelstelling kies je een geschikt springkussen uit.


Wat kost het huren van een opblaasbaar speeltoestel?

De prijzen van een luchtkussen lopen nogal uiteen. Vooral de grootte speelt daarbij een rol. Een klein lucht-speeltoestel kost tussen de €50 en €75. Voor een groot speeleiland of lange stormbaan betaal je tussen de €100 en €150. Tip: vier je een jubileum, dan kun je vaak ook een opblaas-abraham of opblaas-sarah bestellen (bij een verjaardag voor 5 jaar of 50 jaar jubileum).

Wordt het bezorgd aan huis of op locatie?

Bij een verhuurder van opblaasproducten kan je er vaak voor kiezen om een bestelling te laten bezorgen of zelf af te halen. Ons advies is om te kiezen voor de eerste optie. Je hebt er dan zelf weinig tot geen werk meer mee. Een springkussen kan namelijk ook erg zwaar zijn. De verhuurder zet de opblaasmachine dan klaar en je bent ready-to-go om hem aan te zetten. Waar zijn de bezorgkosten erg laat (of zitten deze bij de catering prijzen inbegrepen).

Hoe veilig is een springkussen?

Over het algemeen is een springkussen heel veilig voor kinderen. Er zijn wel een aantal regels die in acht moeten worden gehouden. Ga niet met teveel kinderen tegelijkertijd springen, houdt voldoende afstand van elkaar, ga niet rennen of duwen tijdens het spelen en doe de schoenen uit als je gaat springen. Verder levert de verhuurder vaak ook een instructieformulier mee.

Wat is de minimale leeftijd om te mogen spelen?

Voor kinderen is het aan te raden om volledig zelfstandig te kunnen lopen en springen alvorens ze zelfstandig het opblaastoestel betreden. Daarbij is ons advies om altijd een ouder of volwassenen bij de kinderen te laten om op te letten. Hij/zij kan ingrijpen op het moment dat er iets fout gaat. De minimale leeftijd voor zelfstandig springen is toch wel 4/5 jaar.