Bestek, Servies en Glazen

Bestel direct bij de online cateraar

OFFERTE AANVRAGEN

Geef jij een feestje zoals een verjaard, bruiloft of barbecue? Dan heb je natuurlijk naar het buffet, het bbq vlees en het drinken ook nog andere producten nodig. Wat dacht je van al het servies, bestek, opscheplepels, tangen en glaswerk (bierglazen, wijnglazen, ranja-bekers etc)? Je kunt hiervoor je eigen spullen gebruiken, maar het is toch prettiger om dat te huren. Sommige cateraars leveren standaard al borden en een vork + mes per persoon mee. Op deze pagina lees je alles waar je op moet letten als je een feestje gaat geven inclusief een buffetmaaltijd of BBQ. Nog geen cateraar gevonden? Bekijk hier de beste cateringbedrijven in Hoofddorp, Amstelveen en veel andere regio’s.

1. Bestek huren

Ten eerste: iedereen die gaat eten heeft daarvoor bestek nodig. Standaard een vork, mes en lepel. Daarnaast heb je nog opscheplepels nodig om bijvoorbeeld sauzen en salades op te scheppen. Tevens zul je in het geval van een barbecue ook BBQ-tangen en spatels nodig hebben. Informeer bij de cateraar wat hij standaard meelevert / bezorgd. Indien je nog extra bestek nodig hebt kun je dat vooraf aangeven. Het is wel prettig om altijd vormen en messen over te hebben in het geval je een buffet besteld. Mensen wisselen namelijk vaak van plek en raken hun bestek dan kwijt.

2. Servies huren

Ten tweede; als we kijken naar servies dan moet je letten op een aantal verschillende soorten servies. Natuurlijk spreken borden voor zich. Serveer je een koud buffet en warm buffet? Probeer dan voor elke gast twee borden te bestellen (bij een ijsbuffel worden vaak bakjes of hoorntjes geleverd). Daarnaast kan het prettig zijn om bij een BBQ wat grote schalen te hebben waar vlees op gelegd kan worden.

3. Glazen huren

Als laatste heb je natuurlijk nog glaswerk / drinkbekers nodig. Daarvoor maken we onderscheid tussen een aantal categorieën. Allereerst heb je de glazen die je gebruikt voor cola, sinas, 7up, water etc (vaak longdrinks voor frisdrank). Daarnaast heb je de glazen voor alcoholische dranken; bierglazen en wijnglazen. Vaak levert de cateraar 1 soort bierglas (een fluitje, amsterdammertje of vaasje) en 1 type wijnglas voor rode wijn, witte wijn en rosé. Wordt er een toast uitgebracht met champagne? Dan zal hij daarvoor ook speciale feestelijke glazen kunnen leveren.

Plastic borden, bekers en bestek voor kinderen

Natuurlijk snappen we dat het voor kinderen soms handiger kan zijn wanneer ze kunnen eten van plastic bordjes en bekertjes. Er wordt namelijk nog wel eens wat omgegooid of kinderen laten een bordje vallen tijdens het eten (omdat er ondertussen soms gespeeld wordt). Veel cateringbedrijven hebben daarom een speciale plastic borden, lepen, vorken en messen. Soms ook duurzame / recyclebare bamboe producten.


Hoeveel kost het huren van servies, bestek en glazen per persoon?

Wanneer je een compleet buffet besteld dan heb je vaak de optie om een totaalpakket te huren. Voor glazen, borden, messen, lepels en vorken betaal je dan rond de €1,50 – €3,50 per persoon. Vaak zit er dan ook een schoonmaakservice / afwasservice bij. Je hoeft dan dus niet zelf alles met de hand schoon te maken. De cateraar haalt het buffet inclusief bestek, glazen en servies dan bij je thuis op en maakt het zelf schoon (soms wordt daar nog een extra vergoeding voor gerekend).