Goedkoopste catering

Bestel direct bij de online cateraar

OFFERTE AANVRAGEN

Op zoek naar de goedkoopste catering van Nederland? Op deze pagina lees je meer informatie over budget catering en tref je handige tips hoe je eenvoudig kunt besparen op hapjes en hoe je een heel voordelig buffet kunt regelen. Wanneer jij een feest of event organiseert met een beperkt budget, dan wil je toch zo goed mogelijk voor je gasten zorgen. Gelukkig is dat heel goed mogelijk. Door te kiezen voor een voordelige cateraar, en door ook zelf enkele werkzaamheden op te pakken kan je al snel vele honderden euro’s besparen. Op Cateringregelen.nl kan je snel een offerte opvragen voor een betaalbare cateraar in de buurt. Op deze pagina vind je ook handige tips hoe je kunt besparen op hapjes en buffetten aan huis. 

 • Hapjes aan huis en een buffet laten bezorgen biedt het ultieme gemak, maar kan ook vrij kostbaar zijn
 • Door kritisch te kijken naar jouw feest of event kan je veel geld besparen
 • Beperk de keuze in hapjes en gerechten en besteed niet alles uit, maar probeer ook zaken zelf in te vullen
 • Op deze pagina kan je snel en eenvoudig een offerte opvragen voor de meest voordelige catering van Nederland

Budget catering op locatie

Zoek jij hapjes aan huis of een compleet warm-koud buffet? Maar is er sprake van een beperkt budget? In dat geval kies je voor budget catering: een betaalbare oplossing zonder in te leveren op kwaliteit. Door net iets minder keuze te bieden, of door niet de állerduurste opties te nemen kan je veel goedkoper aan hapjes en maaltijden komen. Ook door zelf een aantal zaken te regelen kan je al snel veel besparen. Hapjes vanaf €0,75 of een compleet warm buffet vanaf €12,50? Het is mogelijk. 

Tips om te besparen op catering
Catering aan huis of binnen een bedrijf kan vrij duur zijn. Zeker als je kiest voor wat exclusieve opties dan gaat de prijs per persoon al snel omhoog. In sommige gevallen is het ook helemaal niet erg om wat budget vrij te maken. Als je een bedrijfsfeest organiseert wil je ook dat alles professioneel en representatief geregeld is. Maar soms ontkom je er niet aan dat er een beperkt budget beschikbaar is. In dat geval heb je wellicht wat aan onderstaande tips:

 • Vraag aan de cateraar of je het eten/hapjes en de warmhoudbakken / buffetwarmers ook zelf kunt ophalen en weer terug kunt brengen
 • Huur geen personeel in, maar regel zelf serveersters/obers en een gastheer/gastvrouw
 • Een drankenbuffet is handig maar vaak ook vrij duur. Je kunt ook zelf drankjes inkopen
 • Je kunt er voor kiezen om zelf een deel van de hapjes klaar te maken. Kies dan niet voor de kant-en-klare hapjes van de AH of Jumbo want die zijn omgerekend nog vrij duur
 • Houd het feest of event op een locatie waar je geen extra huur hoeft te betalen
 • Beperkt de keuze. Een buffet met 5 verschillende salades, 3 verschillende soepen en 8 verschillende soorten vlees/vis is natuurlijk leuk, maar ook relatief duur
 • Vraag offertes op bij verschillende cateringbedrijven om zo te besparen

Goedkope hapjes aan huis laten bezorgen

Voor een feestje of een gezellige borrel is het handig om een hapjesschaal te laten bezorgen. Dit scheelt je een hoop gedoe. Je hoeft niet zelf naar de supermarkt of slagerij om boodschappen te doen. En je hoeft ook niet uren in de keuken te staan om alle hapjes in elkaar te draaien. Maar tegelijk kan zo’n hapjesschaal aan huis best duur zijn. Vergelijk dus kritisch de verschillende aanbieders en de beschikbare schalen. Sommige planken kosten al gauw €1,50 of €2,00 per hapje. Beperk de keuze, en kies niet de meest exclusieve hapjes zoals luxe tapas of vishapjes. Je kunt ook een deel van de hapjes zelf regelen. Neem een groot stuk kaas, komkommer, pakjes ham, een pot augurken, een pot roomkaas en je komt al een heel eind!

Wat is budget catering?

Met budget catering bedoelen we betaalbare hapjes en buffetten op locatie bezorgd. Denk dan aan hapjes vanaf €0,50 – €0,75 per stuk en een warm-koud buffet vanaf €12,50 per persoon.

Hoe kan ik besparen op hapjes en het buffet?

Je kunt besparen door de keuze te beperken en door bepaalde dingen zelf te doen in plaats van uit te besteden. Haal de hapjes of het buffet zelf op, en breng het ook weer terug. Zo bespaar je op de breng- en haalservice. Ook kan je besparen door geen personeel in te huren, maar zelf mensen aan te wijzen voor de bediening.

Lever ik met goedkope catering in op kwaliteit?

Nee, de kwaliteit is altijd uitstekend. Je levert hoogstens in op de keuze die mensen hebben. Maar als de kwaliteit goed is, en de keuze is beperkt, dan wordt het eten en drinken alsnog als goed ervaren.